ALERT!!ΕΛΛΑΔΑ,Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο πιθανοί στόχοι ρωσικών πυραύλων!!Ο Ειρηνικός δεν προστατεύει πια τις ΗΠΑ!![VID]
Νοεμβρίου 27, 2024
ALERT!!ΕΛΛΑΔΑ,Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο πιθανοί στόχοι ρωσικών πυραύλων!!Ο Ειρηνικός δεν προστατεύει πια τις ΗΠΑ!![VID]
Oι Ρώσοι είναι σε θέση να χτυπήσουν μέσα στις ΗΠΑ με τον νέο τους πύραυλο Oreshnik, τον οποία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οι αεράμυνες της Δύσης.
Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη δήλωση πως η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς στην Ασία.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, αυτή η κίνηση θα ήταν μια αντεπίδραση στην ανάπτυξη παρόμοιων αμερικανικών συστημάτων σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα φέρουν άμεση ευθύνη για οποιαδήποτε κλιμάκωση της κατάστασης.
Ο Ριάμπκοφ σημείωσε επίσης ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν περιορισμοί στην πιθανή ανάπτυξη πυραύλων Oreshnik από την Μόσχα. Αυτό το οπλικό σύστημα δεν καλύπτεται από την Συνθήκη για την μείωση των στρατηγικών όπλων.
Η κοινότητα των ειδικών πιστεύει ότι η ανάπτυξη πυραύλων στην ανατολική Ρωσία θα έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα στην πιθανή επιθετικότητα των ΗΠΑ. Δεδομένου ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να αποκλιμακώσει αργά ή γρήγορα ούτως ή άλλως, αυτό το βήμα έχει την δυνατότητα να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη.
Ρωσία: «Όλες οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα εξαφανιστούν σε λίγα λεπτά από πυραύλους Oreshnik»
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Anpilogov περιγράφει την τρέχουσα στρατηγική κατάσταση ως εξής:
«Έχουμε μια γιγαντιαία εδαφική έκταση και ελέγχουμε ένα μεγάλο μέρος της ευρασιατικής ηπείρου. Έτσι, εάν βάλουμε όπλα στο έδαφος των περιοχών μας της Άπω Ανατολής, για παράδειγμα στην Τσουκότκα, οι πύραυλοί μας μπορούν να φτάσουν όχι μόνο στις αμερικανικές βάσεις στο Γκουάμ ή στην Οκινάουα αλλά και στην δυτική ακτή των ΗΠΑ».
Υπενθυμίζει ότι το δηλωμένο βεληνεκές του πυραύλου «Oreshnik» είναι περίπου 5.000 χιλιόμετρα, κάτι που αν ισχύει, όπως γράφεται στην Ρωσία, ακόμη και το Λος Άντζελες βρίσκεται εντός της θεωρητικής εμβέλειας αυτού του οπλικού συστήματος. Επί του παρόντος δεν υπάρχει ειδική απαίτηση για τη στάθμευση ρωσικών όπλων στο έδαφος των συμμαχικών κρατών. Χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχουν επίσης τα δικά τους αρκετά ισχυρά οπλικά συστήματα, εξηγεί ο Anpilogov.
Μια προσπάθεια τοποθέτησης ρωσικών πυραύλων στο έδαφος της Βενεζουέλας ή της Κούβας θα μπορούσε να είναι πιο ενδιαφέρουσα. Εάν επιτευχθεί συμφωνία με αυτές τις χώρες, θα μπορούσε να ασκηθεί πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τις δύο ακτές ταυτόχρονα. Αυτό θα ήταν μια επανάληψη του σεναρίου της κουβανικής κρίσης πυραύλων του 1962. Ο ειδικός βλέπει αυτό το βήμα ως τελική αναλογία και κατονομάζει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Μόσχα θα μπορούσε να καταφύγει σε αυτό το μέτρο:
“Αυτά τα βήματα θα μπορούσαν να ληφθούν ως απάντηση στην ανάπτυξη παρόμοιων συστημάτων από τις ΗΠΑ στην Αλάσκα. Επιπλέον, μια συσσώρευση των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία ή το Γκουάμ θα ανάγκαζε την Μόσχα να λάβει αποφάσεις που θα μπορούσαν να βάλουν μυαλό ακόμη και στον πιο ένθερμο επιτιθέμενο.”
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή την περίπτωση «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να κρυφτούν πίσω από τον φερόμενο τεράστιο Ειρηνικό Ωκεανό».
Από την πλευρά του, ο Vasily Kashin, διευθυντής του Κέντρου Ολοκληρωμένων Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών στο Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο «College of Economics», αναφέρει, με αφορμή παλαιότερα σοβιετικά σχέδια: «Από εδώ, τα όπλα θα φτάνουν όχι μόνο στην Αλάσκα, αλλά και στο ηπειρωτικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, για παράδειγμα στο Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο, αυτό το έργο ακυρώθηκε λόγω της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για την εξάλειψη των πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς».
Είναι αρκετά ρεαλιστικό να βασιστεί κανείς στα σοβιετικά σχέδια και να αποκαταστήσει τις δυνατότητες αυτής της στρατιωτικής εγκατάστασης, τονίζεται.
Ο Kashin προσθέτει: «Θα περιέγραφα επίσης άλλες περιοχές της Άπω Ανατολής ως κατάλληλα εδάφη. Είναι πολύ πιθανό η ανάπτυξη πυραύλων να πραγματοποιηθεί επίσης κοντά στην Αρκτική. Επιπλέον, πιθανώς εξετάζεται η αναβάθμιση πυραύλων στην Λευκορωσία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα βήματα αυτά για την Μόσχα είναι μάλλον αναπόφευκτα. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη λάβει αποφάσεις που είναι απαράδεκτες για εμάς και κανείς δεν φαίνεται να θέλει να τις ανατρέψει. Από το 2026 και μετά, οι αμερικανικοί πύραυλοι κρουζ θα βρίσκονται στην Γερμανία».
Ανάλογη τύχη περιμένει πιθανώς και τις Φιλιππίνες. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα παραδώσει ακόμη πιο ισχυρά όπλα στους συμμάχους του μετά από αυτή τη μεταφορά όπλων. Η Μόσχα πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτούς τους κινδύνους, υπογραμμίζεται.
Με πληροφορίες από RT DE, Vsglyad