Ελεύθεροι επαγγελματίες και υπάλληλοι, ντόπιοι και «μετανάστες»
«Ένα δισεκατομμύριο ανθρώπων δεν έχουν νόμιμη ταυτότητα. Χωρίς την ταυτότητα, δεν μπορούν να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό, να πάρουν δάνειο ή να ψηφίσουν. Τώρα όμως ένας επιχειρηματίας στον κλάδο της τεχνολογίας έρχεται με την λύση. Η ψηφιακή εφαρμογή του Joseph Thompson επιτρέπει στους ανθρώπους να προστατεύσουν την ταυτότητά τους».
Έτσι, ξεκινά η είδηση που βρήκαμε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από περίπου 3 εβδομάδες.
Η εταιρεία του Thompson «AID:Tech» δημιούργησε μια εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να αποκτήσουν την δική τους ταυτότητα χωρίς δημόσια έγγραφα. Για παράδειγμα στους παράνομους μετανάστες που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Όλοι, ντόπιοι και αλλοδαποί, θα αποκτήσουν ψηφιακή ταυτότητα.
Το να διασφαλιστεί πως όλοι θα έχουν νόμιμη ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού γεννήσεως, έως το 2030 (τυχαία ημερομηνία φυσικά), είναι ένας από τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών και της Ατζέντας 2030. Μάλιστα ο ΟΗΕ υπέδειξε στην Παγκόσμια Τράπεζα να ξεκινήσει την πρωτοβουλία «Identification for Development (ID4D)» το 2014.
Σύμφωνα πάντα με το άρθρο του WEF, τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας δείχνουν ότι υπάρχουν πάνω από 987 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν νόμιμη ταυτότητα. Η πλειοψηφία ζει σε χώρες με χαμηλό εισόδημα.
Για τα σχεδόν 80 εκατομμύρια άτομα, συνεχίζει το ρεπορτάζ του WEF, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Τα έγγραφα ταυτότητας χάνονται συχνά (σ.σ. ή τα πετάνε σκόπιμα για να παριστάνουν τους πρόσφυγες).
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΟΜΣΟΝ!!!
Ο Τόμσον φέρεται να ανακάλυψε την ιδέα της «ψηφιακής ταυτότητας για όλους» μετά από έναν… «φιλανθρωπικό» μαραθώνιο Σαχάρα. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε 122.000 δολάρια για «φιλανθρωπικούς σκοπούς», αλλά όταν ρώτησε πώς δαπανήθηκαν τα χρήματα, το φιλανθρωπικό ίδρυμα δεν μπόρεσε να του πει, καθώς δεν είχε τρόπο να παρακολουθεί μεμονωμένες δωρεές.
«Δεν είμαι ανθρωπιστής ή οτιδήποτε άλλο, αλλά σκέφτηκα ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερος τρόπος διαφάνειας και ιχνηλάτησης της μεταφοράς χρημάτων», όπως λέει ο ίδιος. Έτσι ο Τόμσον και η ομάδα του δημιούργησαν την «Μηχανή Διαφάνειας» που επιτρέπει στις φιλανθρωπικές οργανώσεις να παρακολουθούν τα χρήματα που στέλνουν σε έργα.
Κάνοντας τις συναλλαγές ψηφιακές, υπογραμμίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όχι μόνο οι φιλανθρωπικές οργανώσεις βλέπουν ότι οι δωρεές φτάνουν στους αποδέκτες τους, αλλά, χρησιμοποιώντας το blockchain (δίκτυο συναλλαγών και ταυτοποίησης), ολόκληρο το σύστημα είναι πολύ πιο ασφαλές από την αποστολή χρημάτων.
Μετά από αυτό… αυθόρμητα ο Τόμσον, σκέφτηκε να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος των ατόμων χωρίς νόμιμη ταυτότητα.
Ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, τονίζει το WEF, είναι η καταγραφή της γέννησης ενός παιδιού.
Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΩΡΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
«Στην Τανζανία γεννήσαμε το πρώτο μωρό στον κόσμο μέσα στο blockchain», λέει ο Thompson. «Η μητέρα που το γέννησε έγινε ιδιοκτήτης των δεδομένων για το παιδί. Δημιούργησε δηλαδή αυτομάτως ένα προφίλ πιστωτικών δεδομένων, ενώ μπόρεσε να ελέγξει πως πήρε το σωστό φάρμακο.
Όπως θα δείτε στο παρακάτω γράφημα του WEF, στο κέντρο υπάρχει η ψηφιακή ταυτότητα, η οποία συνδέεται με κάθε λογής συναλλαγή, χρηματική, επαγγελματική ή και φιλανθρωπική.
Με άλλα λόγια με μία ψηφιακή ταυτότητα, η οποία σύμφωνα με τον ΟΗΕ και το WEF πρέπει να ταυτοποιεί ολόκληρη την ανθρωπότητα (ντόπιους και παράνομους μετανάστες), θα αγοράζουμε, θα πουλάμε, θα συναλλασσόμαστε, θα γεννάμε, θα ταξιδεύουμε, θα επικοινωνούμε, θα έχουμε υγειονομική περίθαλψη, θα κάνουμε τα… εμβόλια κτλ.
Γιατί όχι να μην την έχουμε εμφυτευμένη μέσα μας ή χαραγμένη πάνω μας, προκειμένου να μην την χάσουμε. Άλλωστε η τεχνολογία έχει κάνει άλματα. Εκεί θα κολλήσει;;;
ΠΗΓΗ