Η μετά-κορώνο-εποχή είναι έτοιμη – Ποιά χώρα γίνεται πρότυπο για όλον τον πλανήτη!
Ο παγκοσμιοποιητής, Μπιλ Γκέιτς, «ξαναχτυπά», ζητώντας παγκόσμια ενσωμάτωση στην ψηφιακή οικονομία, κάτι που θα σημάνει ψηφιακή ταυτοποίηση όχι μόνο για τις συναλλαγές μας αλλά και για την συμμετοχή στην κοινωνική ζωή (εργασία, σχολεία, υγεία κτλ.).
Σε αυτή την κατεύθυνση επαίνεσε τις πολιτικές και το σύστημα της Ινδίας, το οποίο θα μπορούσε να γίνει παγκόσμιο πρότυπο.
Σημειώνεται πως η Ινδία έχει δημιουργήσει φιλόδοξες πλατφόρμες για καθολική ταυτοποίηση και ψηφιακές πληρωμές, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης βιομετρικής βάσης δεδομένων στον κόσμο και ενός συστήματος αποστολής χρημάτων μεταξύ οποιασδήποτε τράπεζας ή εφαρμογής smartphone.
Ο Γκέιτς ισχυρίστηκε πως αυτές οι πολιτικές μείωσαν δραστικά το κόστος και την δυσκολία διανομής βοήθειας στους φτωχούς, ειδικά κατά τη διάρκεια του κορωνοίού, ο οποίος χρησιμοποιείται ως αφορμή για την προώθηση ανάλογων σχεδίων.
Δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNBC:
«Πιστεύουμε ότι το να έχεις την δυνατότητα να αποταμιεύεις και να συναλλάσσεσαι είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει παγκοσμίως και πολλές μορφές έχουν υιοθετήσει αυτόν τον στόχο.
Δεν θα είμαστε σε θέση να το πετύχουμε αυτό με τα παραδοσιακά συστήματα.
Αυτό είναι το κόστος των τραπεζικών παραρτημάτων και της χαρτούρας.
Είναι πολύ μεγάλο!
Αλλά ευτυχώς αρχίζοντας με κράτη όπως η Κένυα και πιο πρόσφατα με το στιβαρό σύστημα σε μέρη όπως η Ινδία, βλέπουμε πως μπορείτε να έχετε ενσωμάτωση (παγκοσμίως) στην ψηφιακή οικονομία.
Η Ινδία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα! Έκαναν πολλά για την τεχνολογία τους, κάτι που δεν θα μπορούν να κάνουν άλλες χώρες. Έτσι λοιπόν, ο ρόλος του Ιδρύματος Gates, ως συνήγορος για όσους δεν έχουν πρόσβαση σήμερα, είναι το να διασφαλίζει ότι υπάρχουν τεχνολογία και προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας ανοιχτού κώδικα, την οποία παρέχουμε μέσω του οικονομικού δικτύου που ονομάζεται Mojaloop και μέσω του συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης, που είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο για οικονομικές δραστηριότητες αλλά και για την υγεία, την ψηφοφορία και την εκπαίδευση και ονομάζεται MOSIP».
- Home
- ΕΛΛΑΔΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ
- ΚΟΣΜΟΣ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ
- _ΘΡΗΣΚΕΙΑ
- _ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
- _ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
- _ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
- ΙΣΤΟΡΙΑ
- _ΙΣΤΟΡΙΑ
- _ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
- _ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
- ΔΙΑΦΟΡΑ
- ΑΠΟΨΕΙΣ
- ΠΕΡΙΕΡΓΑ
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- CONTACT US