Ζούμε στην επιφάνεια μίας Κούφιας Γης η οποία φαίνεται να διαθέτει ένα κενό με οροσειρές και ομαλά οροπέδια, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα....!!

Ζούμε στην επιφάνεια μίας Κούφιας Γης η οποία φαίνεται να διαθέτει ένα κενό με οροσειρές και ομαλά οροπέδια, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα....!!








Ζούμε στην επιφάνεια μίας Κούφιας Γης η οποία φαίνεται να διαθέτει ένα κενό με οροσειρές και ομαλά οροπέδια, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα
Ο μανδύας της Γης, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στον φλοιό και τον πυρήνα, χωρίζεται σε διάφορα στρώματα. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τώρα ότι το όριο μεταξύ αυτών των στρωμάτων δεν είναι όπως το φαντάζονταν.
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, διαπίστωσαν ότι διαθέτει ένα κενό το οποίο, όμως, μοιάζει να έχει οροσειρές και ομαλά οροπέδια, όπως και στην επιφάνειας της Γης.
Αν και τα βαθύτερα στρώματα του μανδύα είναι πολύ πέρα ​​από την ικανότητα της ανθρωπότητας να μελετήσει άμεσα, ωστόσο, μπορούμε να κατανοήσουμε τη σύνθεση του εσωτερικού και εξωτερικού πυρήνα της Γης με έμμεσους τρόπους, όπως από σεισμικά κύματα που προκαλούνται από μεγάλους σεισμούς.
Η Δρ Jessica Irving του Πανεπιστημίου Princeton και η ομάδα της, ανέλυσαν δεδομένα από σεισμογράφους παγκοσμίως και βρήκαν μια έντονη αντίθεση στον τρόπο με τον οποίο τα κύματα του σεισμού διασκορπίζονται.
Όπως η ίδια αναφέρει στην Science, περίπου 660 χιλιόμετρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, σε ορισμένα μέρη του πλανήτη, η συνάντηση του άνω και κάτω μανδύα ήταν αρκετά ομαλή. Σε άλλες, η μετάβαση ήταν πιο σκληρή. Με άλλα λόγια, μεγάλες οροσειρές όπως οι Άνδεις, κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα ο σεισμός που μελέτησαν ανάμεσα σε άλλους, έχουν αντίστοιχα εκατοντάδες χιλιόμετρα προς τα κάτω, όπου ο κάτω μανδύας κολλάει στο άνω μανδύα.
Το στατιστικό μοντέλο που αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες δεν επέτρεψε να προσδιοριστεί με ακρίβεια το ύψος αυτών των βουνών, αλλά στο άρθρο τους διαβεβαιώνουν ότι θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα και υψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη, στην επιφάνεια της Γης.
Πολλοί είναι οι γεωλόγοι που έχουν διαφωνήσει σχετικά με το κατά πόσο ο ανώτερος και ο χαμηλότερος μανδύας έχει διαφορετικές συνθέσεις, αλλά η Irving και οι συ-συγγραφείς της μελέτης, ο δρ Wenbo Gu του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και ο Sidao Ni του Ινστιτούτου Γεωδαισίας και Γεωφυσικής της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, φαίνονται να είναι πεπεισμένοι για τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.
Άραγε, μήπως τελικά, βρισκόμαστε στα πρώτα δειλά βήματα που επιβεβαιώνουν ως πραγματικότητα, τόσο την επιστημονική φαντασία του Ιουλίου Βερν για ένα μεγάλο κενό στο εσωτερικό της Γης όπου οι ήρωές του μπορούσαν να ταξιδέψουν στο κέντρο της, όσο και πολλούς θρύλους και μύθους, οι οποίοι μιλούν για μία Κούφια Γη όπου, ενδεχομένως, υπάρχουν εκεί κάποιοι κάτοικοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί;
Αν και είναι, πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς, με επιστημονική βεβαιότητα για την Κοίλη Γη, φαίνεται πως τα πρώτα δεδομένα των ενδείξεων αυτών τέθηκαν προς μελέτη και συζήτηση.
 Γράφει ο Σπύρος Μακρής

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...