ΒΟΜΒΑ!!Ο Β.Πούτιν διέλυσε αθόρυβα τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και δεν το κατάλαβε κανείς!!



ΒΟΜΒΑ!!Ο Β.Πούτιν διέλυσε αθόρυβα τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και δεν το κατάλαβε κανείς!!





Ο Β.Πούτιν διέλυσε αθόρυβα τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ναι δεν το κατάλαβε κανείς. Ήδη δύο χώρες-μέλη ηΤουρκία και Βουλγαρία έχουν αναγάγει την Ρωσία σε στρατηγικό εταίρο και φυσικά αυτό δημιουργεί απορίες γιατί η Ελλάδα συνεχίζει να έχει μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική και εν τέλει να μην αποκτάει σημαντικά ανταλλάγματα.
Πριν από λίγο η Μόσχα ανακοίνωσε πως μπορεί να συνεργαστεί με την Άγκυρα στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και από την στιγμή που η Τουρκία στην δική της ΑΟΖ δεν διαθέτει φυσικά κανένα κοίτασμα άξιο λόγου εννοεί τα… κοιτάσματα των άλλων δηλαδή της Κύπρου και της Ελλάδος αφού η Άγκυρα εποφθαλμιά μέρος της κυπριακής και της ελληνικής ΑΟΖ.
«Αν είναι εμπορικά βιώσιμο και επωφελές για όλες τις πλευρές, οι ρωσικές εταιρείες  ίσως πάρουν απόφαση να συνεργαστούν με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Alexander Novak  σύμφωνα με το πρακτορείο Sputknik και όπως αναφέρει το sigmalive
«Υπάρχουν επιτυχημένα έργα ενεργειακής συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στην περιοχή της Μεσογείου. Για παράδειγμα, η Rosneft συμμετέχει στην ανάπτυξη του τομέα Zorh. Τέτοιες πρωτοβουλίες διαμορφώνονται από συμφέροντα οικονομικής προτεραιότητας» , εξήγησε.
O ίδιος συμμετείχε σήμερα στην Αττάλεια της Τουρκίας στο πλαίσιο της Κοινής Οικονομικής Επιτροπής Ρωσίας-Τουρκίας.
Όμως ο Νόβακ έκανε και άλλη μια δήλωση: «Από τη Βουλγαρία και όχι από την Ελλάδα θα διέρχεται η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream»
«Η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream θα διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας. Απευθείας μέσω της Βουλγαρίας» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Αλεξάντερ Νόβακ, κληθείς να σχολιάσει τη διαδρομή του νέου αγωγού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη της πρώτης γραμμής του Turkish Stream είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιανουαρίου του 2020.
Ας δούμε εδώ τι έχει καταφέρει ο Β.Πούτιν.
Πέτυχε να διαλύσει την συνοχή του ΝΑΤΟ (αν υπήρχε και ποτέ).
Πέτυχε να φανεί ότι προμηθεύει με οπλικά συστήματα, ενέργεια, τεχνογνωσία και συμπαραγωγή την Τουρκία καθιστώντας την «ευγνώμονα» στρατηγικό εταίρο.
Πέτυχε να προωθήσει τα ενεργειακά της σχέδια και όπως όλα δείχνουν εν τέλει ο Τurkish Stream θα φτάσει στην Κεντρική Ευρώπη διαμέσου Βουλγαρίας καθιστώντας την και αυτήν χώρα στρατηγικό εταίρο.
Πέτυχε αντίθετα να μην φαίνονται τόσο…. στρατηγικός εταίρος οι ΗΠΑ οι οποίες είναι και η κυριαρχούσα δύναμη στο ΝΑΤΟ.
Πέτυχε εάν υπάρξει μια ελληνοτουρκική σύγκρουση να έχει αποκτήσει status «διαιτητή» ανάμεσα σε 2 χώρες του ΝΑΤΟ το οποίο είναι άκρως απογοητευτικό για τις ΗΠΑ.
Πέτυχε να φανούν οι ΗΠΑ αδύναμες να ελέγξουν τους συμμάχους τους, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Τουρκία, έχουν πέσει πλέον στο επίπεδο του «παρακαλετού» και δίνουν (ανησυχητικό αυτό για την Ελλάδα και θα φανεί ξανά στο μέλλον) «γη και ύδωρ» για να την επαναφέρουν στο «σωστό το δρόμο».
Η Ρωσία σιωπηλά κέρδισε  τα πάντα.
Κερδίζει στρατηγικό βάθος αφού δεν θα μπορούν να την πλησιάσουν ουσιαστικά δυτικές δυνάμεις από την Μαύρη Θάλασσα λόγω των Στενών.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα μπορεί να στηριχτεί και η Ουκρανία για να παίζει το ρόλο του προβληματικού γείτονα στην Ρωσία.
Κερδίζει προστασία του «μαλακού υπογάστριού της» καθώς μαζί και με το Ιράν ελέγχουν προς όφελός της και την Μέση Ανατολή.
Κερδίζει σε γόητρο καθώς αποσπά από τις ΗΠΑ έναν βασικό σύμμαχο στον οποίο η Ουάσιγνκτον είχε στήσει την γεωπολιτική της στρατηγική για τουλάχιστον 70 χρόνια.
Κερδίζει μια μεγάλη νίκη κατά του ΝΑΤΟ σε περίπτωση που η Τουρκία, είτε εκβληθεί από την Συμμαχία είτε περιθωριοποιηθεί καθώς θα φαίνεται πως υπάρχει ρήγμα και κατάρρευση στο νοτιοανατολικό άκρο της.
Κερδίζει τον διακαή της πόθο για κάθοδο στα «ζεστά νερά» της Μεσογείου, κάτι το οποίο η Δύση το εμπόδιζε από αιώνες.
Κερδίζει όμως και σε αξιοπιστία έναντι των υπόλοιπων στρατηγικών εταίρων της στην Ανατολή, όπως η Κίνα, η Ινδία και άλλες χώρες που βλέπουν την Ρωσία να αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ με επιτυχία σε πολλαπλά μέτωπα, όπως στην Συρία, στην Τουρκία αυτή την στιγμή και όπως όλα δείχνουν και στην Λιβύη όπου και εκεί οι Δυτικοί πιάστηκαν… στον ύπνο.
Για τους επόμενους 6 μήνες θα παιχτεί το σίριαλ της ενεργοποίησης ή της αποθήκευσης των πυραύλων. Για να μη τους ενεργοποιήσουν οι Τούρκοι θα ζητήσουν πολλά ανταλλάγματα.
α) Θα ζητήσουν να γίνει κανονικά η παράδοση των F-35 για τα οποία έχουν άλλωστε πληρώσει.
β) Να τους δοθούν συστοιχίες Patriot προς αντικατάσταση των ανενεργών S-400.
γ) Να σταματήσουν οι λεκτικές στηρίξεις στην Ελλάδα και οι υπεκφυγές ότι σε έναν ελληνοτουρκικό «θερμό» επεισόδιο οι ΗΠΑ θα πάρουν το μέρος της ελληνικής πλευράς.
δ) Αν εν τέλει συμβεί ένα «θερμό» επεισόδιο να παρέμβουν άμεσα και να οδηγήσουν τις δύο χώρες σε διαπραγματεύσεις ώστε να επιτευχθεί ο διακαής πόθος της Τουρκίας της συνδιαχείρισης των κοιτασμάτων που βρίσκονται εντός των ΑΟΖ των δύο ελληνικών κρατών της Ελλάδας και της Κύπρου.
Το ωραίο σε όλα αυτά είναι πως στο τέλος οι Τούρκοι πάντα θα έχουν την δυνατότητα να ενεργοποιήσουν έτσι κι αλλιώς τους S-400 ανα πάσα στιγμή όποτε το θελήσουν άλλωστε  διαθέτουν εκπαιδευμένο προσωπικό.
Μην κοροϊδευόμαστε η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στην «πρώτη γραμμή» της σύγκρουσης δύο κόσμων αλλά δεν δείχνει κανείς να έχει κατανοήσει τι έχει συμβεί.
Πολλοί στην Ελλάδα εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ΕΕ και ΗΠΑ, αλλά για ποιο πράγμα; Αφού ΕΕ και ΗΠΑ είναι έτοιμες να είναι πάλι «φίλες» με την Τουρκία με το που θα «σκάσουν» τα πρώτα «χαμόγελα» ξανά.
Κερδισμένος είναι ο Β.Πούτιν. Έπαιξε σωστά το «χαρτί» του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου του 2016 το οποίο έγινε με την ανοχή της κυβέρνησης Ομπάμα καθώς ο διοργανωτής του ο Φ.Γκιουλέν, αρχηγός του Τάγματος Γκιουλέν, διαβιεί σε έπαυλη στην Πενσυλβάνια.
 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.