Συρία:5χρονο κοριτσάκι θυσιάστηκε για να σώσει την 7 μηνών αδερφούλα του!!Δυστυχώς, το 5χρονο κοριτσάκι δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του....Είχε δώσει τη ζωή της για να σώσει την αδερφούλα της!!ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ


Συρία:5χρονο κοριτσάκι θυσιάστηκε για να σώσει την 7 μηνών αδερφούλα του!!Δυστυχώς, το 5χρονο κοριτσάκι δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του....Είχε δώσει τη ζωή της για να σώσει την αδερφούλα της!!ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ





Όσο κι αν είναι… μακριά, όσο κι αν κάποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο, όσο κι αν θέλουμε να το ξεχνάμε, στη Συρία ο εμφύλιος συνεχίζεται. Η θυσία ενός 5χρονου κοριτσιού που έδωσε τη ζωή της για να σώσει την 7 μηνών αδερφούλα της μετά από βομβαρδισμό αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τη σκληρή αλήθεια.
Την περασμένη Τετάρτη, συριακές και ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Αρίχα στην επαρχία της Ιντλίμπ. Σε ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν έμενε μια τετραμελής οικογένεια. Η φωτογραφία ενός κοριτσιού πέντε ετών να έχει πιάσει από τη μπλούζα την 7 μηνών αδερφούλα της για να μην παρασυρθεί από τα ερείπια, σοκάρει.
Όλα γίνονται μπροστά στα μάτια του πατέρα τους, που αδυνατεί να βοηθήσεικαι βλέπει, ανήμπορος, τα παιδιά του να δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Η μητέρα των κοριτσιών έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.
Τις σοκαριστικές εικόνες έφερε στο φως το συριακό δίκτυο SY-24. Σύμφωνα με το BBC, ο άνθρωπος που τράβηξε τη σοκαριστική φωτογραφία, αρχικά δεν μπορούσε να δει τίποτα εξαιτίας της σκόνης από τους βομβαρδισμούς και τις καταρρεύσεις κτιρίων. Άκουσε όμως τις φωνές των παιδιών και του πατέρατους.

Ο δημοσιογράφος Μπασάλ αλ Σέιχ κατέγραψε τα πάντα ενώ έκανε ρεπορτάζ για την αεροπορική επίθεση στην Αρίχα. Αμέσως σταμάτησε για να τους βοηθήσει. Λίγα λεπτά μετά, το κτίριο όπου βρισκόταν η οικογένεια κατέρρευσε και τα δυο κορίτσια παγιδεύτηκαν μακριά από τον πατέρα τους. Ήταν η 5χρονη Ριχάμ και η μόλις 7 μηνών Τούκα. Το πεντάχρονο κορίτσι πρόλαβε να κρατήσει από την μπλούζα την αδερφή της για να μην πέσει. Όταν διασώστες κατάφεραν να τις απεγκλωβίσουν, τις μετέφεραν σε μια κλινική της πόλης και μετά σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Ιντλίμπ.
Δυστυχώς, το 5χρονο κοριτσάκι δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Είχε δώσει τη ζωή της για να σώσει την αδερφούλα της. Το βρέφοςεξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική.
Ήταν μια από τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία τις τελευταίες μέρες. την περασμένη Τετάρτη 20 άμαχοι, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς σε τουλάχιστον πέντε περιοχές της Ιντλίμπ, σύμφωνα με το βρετανικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

103 νεκροί σε 10 μέρες στη Συρία
Οι βομβαρδισμοί σχολείων, νοσοκομείων, αγορών και αρτοποιείων από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και τις ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 103 αμάχους τις τελευταίες 10 ημέρες, ανάμεσά τους 26 παιδιά, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μισέλ Μπατσελέτ.
«Πρόκειται για μη στρατιωτικούς στόχους και φαίνεται απίθανο, δεδομένης της συστηματικότητας με την οποία γίνονται αυτές οι επιθέσεις, να πλήττονται κατά λάθος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μπατσελέτ που σημειώνει την «προφανή διεθνή αδιαφορία» που επιδεικνύεται απέναντι στον απολογισμό των βομβαρδισμών αυτών.
Παράλληλα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών εχθροπραξιών στην βορειο-δυτική Συρία, όπου η επαρχία Ιντλίμπ και η γύρω περιοχή, που τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, βομβαρδίζονται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και τις συμμάχους τους ρωσικές δυνάμεις,
Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται κατά μεγάλο μέρος από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, η πρώην συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα), ενώ υπάρχει η παρουσία και άλλων ανταρτικών και τζιχαντιστικών οργανώσεων.
Με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού βομβαρδίζουν σε καθημερινή βάση από το τέλος του Απριλίου την επαρχία και τις παρακείμενες περιοχές που ανήκουν στις επαρχίες του Χαλεπίου, την Χάμα και της Λαττάκειας.
«Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από το τέλος του Απριλίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος του Συντονιστικού Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου, οι άνθρωποι φεύγουν κυρίως από το νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και το βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα. Καταφεύγουν σε σχετικά ήρεμες περιοχές, προς βορρά, σε ζώνες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και όπου υπάρχουν προσφυγικοί καταυλισμοί.
Οι καταυλισμοί είναι υπερπλήρεις και πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν στο ύπαιθρο. Περίπου τα δύο τρίτα των προσφύγων βρίσκονται εκτός των καταυλισμών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ. «Ολόκληρες πόλεις και χωριά έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους που έφυγαν σε αναζήτηση ασφάλειας και στοιχειωδών μέσων επιβίωσης».
Οι μισοί από τους τρία εκατομμύρια κατοίκους της επαρχίας Ιντλίμπ ήταν ήδη πρόσφυγες που είχαν διαφύγει τις συγκρούσεις σε άλλες εμπόλεμες περιοχές της Συρίας ή αρνήθηκαν να παραμείνουν σε περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και ανακατελήφθησαν από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού.
Οι εχθροπραξίες διεξάγονται παρά την συμφωνία του Σεπτεμβρίου 2018 ανάμεσα στην Ρωσία και την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ορισμένες από τις ανταρτικές οργανώσεις. Η συμφωνία είχε ως στόχο να προστατεύσει την επαρχία Ιντλίμπ από μεγάλης κλίμακας επίθεση των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του.
Στο διάστημα των τριών μηνών, περισσότεροι από 730 άμαχοι, ανάμεσά τους περισσότερα από 180 παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Κατά τον πόλεμο της Συρίας, που ξεκίνησε το 2011 από την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων για την δημοκρατία, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 370.000 άνθρωποι. Οι δε πρόσφυγες είναι πολλά εκατομμύρια…
Με πληροφορίες και από BBC
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.