ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ...ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΝΑ...ΒΟΥΝΟ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ...!!ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ....ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ...!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!


ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ...ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΝΑ...ΒΟΥΝΟ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ...!!ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ....ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ...!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!





Hill of Crosses

Ο λόφος των Σταυρών στην Λιθουανία.

Ο λόφος των Σταυρών (λιθουανικά: Kryžių kalnas) είναι ένας τόπος προσκυνήματος περίπου 12 χλμ. Βόρεια της πόλης Šiauliai , στη βόρεια Λιθουανία. Η ακριβής προέλευση της πρακτικής να τοποθετούν σταυρούς πάνω στο λόφο είναι αβέβαιη, αλλά πιστεύεται ότι οι πρώτοι σταυροί τοποθετήθηκαν στον λόφο μετά το 1831. Κατά τη διάρκεια των γενεών όχι μόνο σταυροί αλλά και αγάλματα της Παναγίας, γλυπτά λιθουανών πατριωτών και χιλιάδες μικροσκοπικές εικόνες και κομπολόγια φέρθηκαν εδώ από καθολικούς προσκυνητές . Ο ακριβής αριθμός των σταυρών είναι άγνωστος, αλλά οι εκτιμήσεις μιλάνε για περίπου 55.000 το 1990 και 100.000 το 2010.


Κατά τη διάρκεια των γενεών, ο τόπος έρχεται να υποδηλώσει την ειρηνική αντοχή του καθολικού της Λιθουανίας παρά τις απειλές που αντιμετώπισε καθ 'όλη την ιστορία. Μετά την τρίτη διαίρεση της πολωνικής-λιθουανικής Κοινοπολιτείας το 1795, η Λιθουανία έγινε μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας . Οι Πολωνοί και οι Λιθουανοί επαναστάτησαν ανεπιτυχώς ενάντια στις ρωσικές αρχές το 1831 και το 1863 . Αυτές οι δύο εξεγέρσεις συνδέονται με τις αρχές του λόφου: καθώς οι οικογένειες δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τα σώματα των χαμένων ανταρτών, άρχισαν να τοποθετούν συμβολικούς σταυρούς στη θέση ενός πρώην οχυρού λόφου.

Όταν η παλαιά πολιτική δομή της Ανατολικής Ευρώπης κατέρρευσε το 1918, η Λιθουανία δήλωνε και πάλι την ανεξαρτησία της . Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Hill of Crosses χρησιμοποιήθηκε ως τόπος για τους Λιθουανούς να προσεύχονται για ειρήνη, για τη χώρα τους και για τους αγαπημένους τους που είχαν χάσει κατά τη διάρκεια των Πολέμων της Ανεξαρτησίας.

Η περιοχή πήρε ιδιαίτερη σημασία κατά τα έτη 1944-1990, όταν η Λιθουανία καταλήφθηκε από τη Σοβιετική Ένωση. Συνεχίζοντας να ταξιδεύουν στο λόφο και να αφήνουν τα αφιερώματά τους, οι Λιθουανοί το χρησιμοποίησαν για να δείξουν την υπακοή τους στην αρχική τους ταυτότητα, θρησκεία και κληρονομιά. Ήταν ένας χώρος ειρηνικής αντίστασης, παρόλο που οι Σοβιετικοί εργάστηκαν σκληρά για να αφαιρέσουν νέους σταυρούς.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 1993, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β ' επισκέφθηκε το Λόφο των Σταυρών, δηλώνοντας ότι είναι τόπος ελπίδας, ειρήνης, αγάπης και θυσίας. Το 2000 ανοίχτηκε ένα φραγκισκανικό σκήνωμα. Ο εσωτερικός διάκοσμος συνδέεται με το La Verna, το βουνό όπου ο Άγιος Φραγκίσκος λέγεται ότι έλαβε τα στίγματά του. Ο λόφος δεν παραμένει κάτω από τη δικαιοδοσία κανενός. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να χτίζουν σταυρούς όπως οι ίδιοι κρίνουν.
Loading...