Μανώλης Σφακιανάκης Πρόεδρος Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας:«Όταν δίνεις το e-mail σου, είναι σαν να δίνεις το κλειδί του σπιτιού σου!!Καλό θα είναι οι εταιρείες να κοιτάξουν το cyber security για την ασφάλειά τους γιατί έρχεται μεγάλο τσουνάμι με τον ιό «crypto locker»!!«Κανείς δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα»!!

Μανώλης Σφακιανάκης Πρόεδρος Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας:«Όταν δίνεις το e-mail σου, είναι σαν να δίνεις το κλειδί του σπιτιού σου!!Καλό θα είναι οι εταιρείες να κοιτάξουν το cyber security για την ασφάλειά τους γιατί έρχεται μεγάλο τσουνάμι με τον ιό «crypto locker»!!«Κανείς δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα»!!

 



«Το διαδίκτυο είναι πάρα πολύ ευάλωτο, δεν μπορεί κανείς να ασφαλιστεί, κανείς δεν μπορεί να λέει ότι είμαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο με απόλυτη ασφάλεια. Απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει», δήλωσε στο «Θέμα 104,6» και τους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή, o πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης.
Αναφερόμενος στην αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και στην επίθεση που δέχθηκε η εταιρεία «Vivartia», o Μανώλης Σφακιανάκης περιγράφει πώς μέσα από ένα e- mail, από ένα συνημμένο αρχείο, η εταιρεία δέχθηκε το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο, όπως λέει, επικαλούμενος το ρεπορτάζ, στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την εταιρεία και κρυπτογράφησε όλα τα δεδομένα που υπήρχαν μέσα στους υπολογιστές της. Ο Μανώλης Σφακιανάκης, τονίζει ότι «είναι πάρα πολύ εύκολο να συμβεί αυτό, πάρα πολύ απλό. Όταν δίνεις το e-mail σου, είναι σαν να δίνεις το κλειδί του σπιτιού σου».

Παράλληλα, o πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας, υποστήριξε ότι «υπάρχει τρόπος, όταν στην εταιρεία, η οποία σέβεται τον εαυτό της, υπάρχει πολιτική ασφαλείας. Στη χώρα μας, δεν επενδύουμε σε πολιτικές ασφαλείας και σε cyber security. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα των εταιρειών. Μέσα από προγράμματα όπως το facebook, το twitter μπορεί ο καθένας να σου στείλει ό,τι θέλει και να κολλήσει η εταιρεία όλα τα κακόβουλα του κόσμου. Με πολιτικές ασφαλείας μπορούν να προστατευτούν οι εταιρείες. Πρέπει να μπούμε στη νέα κουλτούρα του cyber security».

«Καλό θα είναι οι εταιρείες να κοιτάξουν το cyber security για την ασφάλειά τους, γιατί έρχεται μεγάλο τσουνάμι με τον ιό «crypto locker», τον ιό που κρυπτογραφεί τα δεδομένα των υπολογιστών», προειδοποιεί.

«Όλοι αφήνουμε ίχνη, αρκεί να γίνει μετά μία σωστή έρευνα από την αστυνομία. Η αστυνομία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί. Καμία αστυνομία στον κόσμο δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα. Εάν η εταιρεία δεν πληρώσει τον δράστη, θα μείνει κλειστή για πάντα. Ο κώδικας αυτός δεν μπορεί να σπάσει, κανείς δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα. Κανείς δεν μπορεί να σπάσει τον κώδικα, είναι μονόδρομος να πληρώσουν. Οι εταιρείες επιλέγουν να διαπραγματευτούν στο σκοτεινό διαδίκτυο», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...