ΕΚΤΑΚΤΟ!!Εγκαταλείπουν τη χώρα!!Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο...Δεν είναι δυνατόν μετά από 8 χρόνια να επιστρέφεις στο -μείον ΜΗΔΕΝ!!

ΕΚΤΑΚΤΟ!!Εγκαταλείπουν τη χώρα!!
Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο...Δεν είναι δυνατόν μετά από 8 χρόνια να επιστρέφεις στο -μείον ΜΗΔΕΝ!!








Μετά από 8 χρόνια Μνημόνια οι δανειστές ανακάλυψαν... τα 200 δις κόκκινα δάνεια! Βρήκαν δηλαδή αλάτι στη θάλασσα όπως θα έλεγε και ο Βαρουφάκης.
Οπου νάναι η Μέρκελ θα ανακαλύψει και τον Καλφαγιάννη...

Οχι στη προκειμένη περίπτωση δεν φταίει ο Τσίπρας. Φταίνε οι ανυπόληπτοι δανειστές και ο τρόπος εφαρμογής των Μνημονίων. Δεν είναι δυνατόν μετά από 8 χρόνια να επιστρέφεις στο -μείον ΜΗΔΕΝ.

Η ελληνική οικονομία με την πυρηνική βόμβα των 200 δις κόκκινων δανείων είναι στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ. Πάπαλα...

Την ίδια στιγμή το διεφθαρμένο αμεταρρύθμιστο κράτος κραυγάζει την διαφθορά του-όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ. Τι σκατά έκαναν όλα αυτά τα χρόνια τα κλιμάκια του Τόμσεν, της ΕΚΤ και της Ε.Ε.

Τι άλλο πέρα από το να φτωχοποιούν έναν παραδομένο και μάλλον ανόητο λαό;

Είδατε να τολμήσουν να ακουμπήσουν την Τουρκία;

Ο Ερντογάν έβαζε τους Τούρκους να καίνε τα δολάρια σε απευθείας μετάδοση του CNN. Eτσι ακριβώς αντιμετωπίζει και τους Γερμανούς.

Γιατί το ΔΝΤ δεν τολμά να ακουμπήσει την Τουρκία;

Γιατί απλά ο Ερντογάν δεν αστειεύεται και το αποδεοκνύει όλο αυτά τα χρόνια.

Η Οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες έχει πέσει σύρμα και οι μεγάλες ελληνικές εταιρίες ετοιμάζονται να την κάνουν.  
Δεν θα μείνει καμμία με έδρα την Ελλάδα καθώς πάμε με χίλια να γίνουμε Αργεντινή. 
Σκεφθείτε τι θα συμβεί εάν συνεχίσει να πέφτει όλη την εβδομάδα το Χρηματιστήριο.  Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο…

Στο μεταξύ τα διεθνή ΜΜΕ επιχειρούν να φορτώσουν τα κόκκινα δάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι δεδομένες και θανάσιμες οι ευθύνες της Μέρκελ για την απραγία 8 χρόνων.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε δημοσίευμα επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τον μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων και σημειώνει ότι η κατάρρευση στις τιμές των μετοχών οδήγησε σε βιαστικές κινήσεις την αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην Αθήνα ελέχθη ότι το υπουργικό συμβούλιο εργάζεται από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών πάνω σε ένα «σχέδιο δράσης» προκειμένου να ελαφρύνουν τις τράπεζες από δάνεια υψηλού ρίσκου.

Τώρα γίνεται λόγος για μία Bad Bank, στην οποία θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών».

Σύμφωνα με την FAZ, «για αυτόν τον σκοπό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως οικονομική εξασφάλιση (σ.σ. εγγύηση) μέρος του μαξιλαριού ρευστότητας των 24,1 δις ευρώ, για το οποίο είχαν συμφωνήσει το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Στις Βρυξέλλες έχει διαψευσθεί συμμετοχή του ESM στα σχέδια» αυτά, επισημαίνει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, η οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τον μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν αυτή που επανειλημμένα δυσχέρανε και καθυστέρησε πωλήσεις δανείων ή κατασχέσεις ακινήτων που ανήκουν σε ασυνεπείς λήπτες ενυπόθηκων δανείων».

Η κυβέρνηση πήρε «γεύση» από αγορές, η οποία επιχείρησε να αντιδράσει με σκοπό να σταματήσει την καταστροφή στις τράπεζες.

Η διαρροή για μια ενός είδους bad bank ήταν μια λύση αλλά μάλλον προσωρινή, αφού απέχει πολύ από το να υλοποιηθεί και αυτό ακόμη είναι αμφίβολο καθώς κοστίζει δισεκατομμύρια και έρχεται μάλλον αργά...

Αρμόδιες πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση διερευνά το ενδεχόμενο ενός APS (Asset Protect Scheme).

Είναι μια ιδέα που συζητήθηκε το βράδυ της «μαύρης Τετάρτης» στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε προταθεί εδώ και ένα χρόνο από το ΤΧΣ: να δημιουργηθεί για κάθε ελληνική τράπεζα ξεχωριστά και μία εταιρία ειδικού σκοπού (Asset Management Company ή Asset Protect Scheme) και εκεί να μεταφέρουν τα κόκκινα δάνεια που δεν βρίσκουν αγοραστές. Έτσι η τράπεζα «ξεφορτώνεται» άμεσα προβληματικά δάνεια και εισπράττει ως έναντι ένα μέρος των εισπράξεων από τα δάνεια αυτά.

Δεν πρόκειται για μια καθαρή bad bank, με βασικό ερώτημα ποιός θα βάλει κεφάλαια μεταξύ 5 με 10 δισ. ευρώ για να αναλάβει την διαχείριση ή το ρίσκο της απώλειας για τέτοια δάνεια;

Καθώς ιδιώτες δεν αναμένεται να δείξουν προθυμία, το σχέδιο είναι να δώσει το Δημόσιο να δώσει εγγυήσεις για να καλύψει την μελλοντική ζημιά, αν δεν αποπληρωθούν τα δάνεια ή το μέρος αυτών τουλάχιστον που θα έχουν προεξοφληθεί στην τράπεζα.

Μόνη διέξοδος του Δημοσίου είναι να χρησιμοποιήσει το «μαξιλάρι ασφαλείας» των 30 δισ. ευρώ για την έξοδο στις αγορές.

Πρόκειται για δάνεια από το 3ο Μνημόνιο με τα οποία η Ελλάδα επρόκειτο να καλύπτει μελλοντικές ανάγκες πληρωμών κρατικού χρέους ή να εξαγοράσει φτηνότερα τα ακριβά χρέη στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αλλά επίσης και τα αποθεματικά των κρατικών φορέων που απορροφά τα τελευταία τρία χρόνια το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Oπως διευκρινίζεται, δεν πρόκειται για bad bank, άλλωστε η λύση αυτή είχε απορριφθεί προ τριετίας, ενώ και πάλι η λύση αυτή δεν είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσει αφού πρέπει να επικυρωθεί και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν ότι δεν θα συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση επιμένει ότι η πρόταση αυτή αποτελεί μικρό μέρος μόνον της συνολικής στρατηγικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Εάν πάντως υπάρχει κάτι στη στρατηγική που δεν ξέρουμε, καλό είναι να ειπωθεί εάν είναι να καθησυχάσει τις αγορές.

ΠΗΓΗ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...