ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ!!!ΡΩΣΙΑ VS ΗΠΑ!!!Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!«ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ!!!Όλη η ευθύνη για αυτό ανήκει στην Ουάσιγκτον το Λονδινο και το Παρίσι»!!!1.900 ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΟΒΟΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ!!![ΒΙΝΤΕΟ]



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ!!!ΡΩΣΙΑ VS ΗΠΑ!!!Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!«ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ!!!Όλη η ευθύνη για αυτό ανήκει στην Ουάσιγκτον το Λονδινο και το Παρίσι»!!!1.900 ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ  ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΟΒΟΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ!!![ΒΙΝΤΕΟ]









Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε ο βομβαρδισμός της Δαμασκού τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων στη δυτική Δαμασκό στις 4 το πρωί.
«Οι ενέργειες που έγιναν  στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία» δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ.
«Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Αντόνοφ.
«Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι», πρόσθεσε.
Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η ρωσική αρκούδα βρυχάται με αποτέλεσμα όλος ο πλανήτης να είναι παγωμένος αναμένοντας την απάντησή της.

Ήδη εκφράζονται φόβοι στις τάξεις του ΝΑΤΟ ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει απάντηση με πυρηνικά κάτι που θα φέρει τον όλεθρο στον πλανήτη μετά από δεκαετίες με εκατόμβη θυμάτων...




Τα πυρηνικά της Ρωσίας

Παρά το γεγονός ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει και οι πιο σημαντικές απειλές για την εθνική ασφάλεια είναι ασύμμετρες, τα πυρηνικά όπλα θα παραμένουν πάντα ένα πολιτικό και διπλωματικό εργαλείο, όπως και ένα σημαντικό ζήτημα της διεθνούς ασφάλειας.

Η Ρωσία είναι επίσημα ένα αναγνωρισμένο κράτος που διαθέτει πυρηνικά όπλα, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT).

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει διάφορους τύπους κεφαλών και πολλαπλούς τύπους φορέων ικανών να τα μεταφέρουν.

Η ρωσική κυβέρνηση υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των συνθηκών μη διάδοσης και των διμερών ελέγχων εξοπλισμού και από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλαν στη μείωση του ρωσικού οπλοστασίου, από τις 40.000 κεφαλές της Σοβιετικής περιόδου σε περίπου 4.300 (εκτίμηση Μάρτιος 2013)!

Η Ρωσία διαθέτει μια πυρηνική τριάδα παρόμοια με εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή στα συστήματα μεταφοράς των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, από αέρος, ξηράς και θαλάσσης.

Στην περίπτωση της Ρωσίας (και των Ηνωμένων Πολιτειών), έχουν και χρησιμοποιούν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBMs) και υποβρύχια.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανταλλαγή δεδομένων τον Μάρτιο του 2015 και στα πλαίσια της νέας συνθήκης START, η Ρωσία διαθέτει 1.582 κεφαλές σε 515 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, υποβρύχια και βαρέα βομβαρδιστικά. 

Ο πραγματικός αριθμός των κεφαλών είναι πιθανόν μεγαλύτερος, δεδομένου ότι η συνθήκη μετράει ως επιχειρησιακά έτοιμο ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό ως μια κεφαλή, έστω και αν για παράδειγμα το TU-95 MS16 μπορεί να μεταφέρει έως και δεκαέξι όπλα. 

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, ο πραγματικός αριθμός των ρωσικών επιχειρησιακών πυρηνικών κεφαλών φτάνει τις 1.900. Η Ρωσία διαθέτει επίσης 305 βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές.





Ενώ στην πυρηνική τριάδα οι στρατηγικοί πύραυλοι παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο, η θαλάσσιες πλατφόρμες έχουν έναν λιγότερο εμφανή αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με την επίσημη ρωσική έκθεση τον Ιανουάριο του 2015, ο ενεργός στρατηγικός στόλος υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων, αποτελούνταν από δύο υποβρύχια Delta III στον Στόλου του Ειρηνικού, πέντε Delta IV στο Βόρειο Στόλο, και ένα 995 κλάσης Borey, επίσης στο βόρειο στόλο.

Τα υποβρύχια Delta III μεταφέρει 16 SLBMs, το καθένα με τρεις κεφαλές. Αυτά τα υποβρύχια πρόκειται να καταργηθούν σταδιακά υπέρ των νεότερων κλάσης Delta IV. Η Delta IV-class μεταφέρει 16 SLBMs, το καθένα με τη δυνατότητα να μεταφέρει τέσσερις κεφαλές.

Τα νεότερα υποβρύχια κλάσης Borey, θα έχουν τη δυνατότητα να στεγάσουν δεκαέξι SLBMs, με κάθε SLBM σε θέση να μεταφέρει έως και έξι πυρηνικές κεφαλές.

Οι SLBMs μπορούν να ξεκινήσουν ακόμα πιο γρήγορα και ανάλογα με τη θέση τους, μπορούν να φτάσουν το στόχο τους μέσα σε 15 λεπτά ή λιγότερο...!

Το τελευταίο σκέλος της στρατηγικής πυρηνικής τριάδας είναι η δύναμη από αέρος. Η Ρωσία διαθέτει δυο τύπους βαρέων βομβαρδιστικών που μπορούν να εκτελέσουν μια πυρηνική αποστολή: το Tu-95 Bear και το Tu-160 Blackjack. Το Tu-95 Bear έχει δύο παραλλαγές, το MS6 και το MS16.

Ο αριθμός και το καθεστώς λειτουργίας του στόλου τους πυρηνικών βομβαρδιστικών, είναι ασαφής καθώς αυτές οι πληροφορίες δεν υπάγονται στο πλαίσιο των συμφωνιών, όμως σύμφωνα με μια εκτίμηση η Ρωσία διαθέτει 55 Tu-95s και 11 Tu-160S.

Τα τακτικά (μη στρατηγικά) πυρηνικά όπλα αποτελούν ένα ακόμα σημαντικό μέρος του πυρηνικού οπλοστασίου.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν έχει αποκαλύψει την ποσότητα και τα είδη των όπλων που διαθέτει σε αυτή την κατηγορία.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση (Μάρτιος 2014) ο αριθμός των ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων ανέρχεται σε 2.000. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτές οι κεφαλές αποθηκεύονται διάσπαρτα σε εγκαταστάσεις σε τη χώρα και δεν συνδυάζονται με συστήματα μεταφοράς.

Άμεσες επιπτώσεις και για την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με πυρηνικά

Λόγω της γεωπολιτικής εγγύτητας της Ελλάδας στην «καυτή» περιοχή της Συρίας, δημιουργούνται φόβοι ότι οι εξελίξεις θα επηρεάσουν σημαντικά και τη χώρα μας, όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο, με έμφαση στην τουριστική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Πολιτικά πρόσωπα, γεωπολιτικοί αναλυτές, αλλά και στελέχη της ελληνικής αγοράς επικεντρώνουν τους φόβους τους σε τουλάχιστον πέντε τομείς.

Επιδείνωση της προσφυγικής κρίσης
Αν και οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα δείχνουν περιορισμένες σε σχέση με άλλες χρονιές, μια διεθνής πολεμική σύρραξη τέτοιου επιπέδου μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει τη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε πιο ασφαλείς περιοχές, και σχεδόν σίγουρα την προσπάθεια προσέγγισης της Ευρώπης από μεγάλο όγκο προσφύγων με βασική πύλη εισόδου την Ελλάδα.

Αλλαγή της γεωπολιτικής σκακιέρας
Η πρόσφατη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με τη δικαιολογία της προστασίας των συνόρων του ΝΑΤΟ καθιστούν ξεκάθαρη την πρόθεση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν να κυριαρχήσει επιθετικά στις εξελίξεις στην περιοχή με σκοπό να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα του και τους συμμάχους του στη Συρία την επόμενη ημέρα της σύγκρουσης.

Αν και η πρόσφατη σύναψη στενότερων σχέσεων με τη Ρωσία -έπειτα και από την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 και την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου από ρωσική εταιρεία- έχει απομακρύνει την Τουρκία από τα κράτη της Δύσης, ο Ερντογάν δείχνει να βρίσκεται ακόμη σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως καθίσταται αντιληπτό και από την έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες στις 13 Απριλίου.

Ως εκ τούτου δημιουργούνται ερωτήματα ως προς τη στάση που η τουρκική διπλωματία θα επιλέξει να κρατήσει τώρα που οι αμερικανικές πολεμικές απειλές πραγματοποιήθηκαν και η Ρωσία επιλέξιε να απαντήσει αντίστοιχα όπως έχει ήδη διαμηνύσει. Όπως επίσης πώς οι εξελίξεις θα επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο.


Ισλαμιστική τρομοκρατία
Αν και η Ελλάδα, ως βασική πύλη εισόδου των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τρομοκρατικά χτυπήματα τζιχαντιστών, δημιουργείται φόβος ότι το εν λόγω δεδομένο θα αλλάξει αν η Ελλάδα κληθεί στο άμεσο μέλλον να παρέχει διευκολύνσεις στα πολεμικά σχέδια των στις ΗΠΑ, τα οποία ενδεχομένως περιλαμβάνουν τη χρήση των στρατιωτικών και κατασκοπευτικών drones στη Λάρισα και τη στρατιωτική βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Χτύπημα στην οικονομία
Σχεδόν δεδομένο θεωρείται ότι μία πιθανή πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε πολυεθνικές δυνάμεις θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια και άνοδο των επιτοκίων, την ίδια στιγμή που η ελληνική οικονομία προσβλέπει σε έξοδο στις αγορές, δανεισμό με ευνοϊκότερα επιτόκια και ενδεχομένως ελάφρυνση του χρέους.

Οικονομικό χτύπημα στον τουρισμό
Μια ενδεχομένη πολεμική σύρραξη μπορεί να επιφέρει σημαντικό χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό που αποτελεί και τη «βαριά» βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα δε αν η πολεμική ένταση στην περιοχή παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

πηγη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...